Mesotherapie


Wat is Mesotherapie?

Mesotherapie is een esthetisch medische procedure die het vet laat "weg smelten", cellulitis en striae (zwangerschapsstriemen) drastisch vermindert, lichaamscontouren verbetert en tot gewichtsverlies kan leiden. Een slappe huid op gezicht, armen, benen en buik kan aanzienlijk verbeterd worden met Mesotherapie.
Daarnaast wordt Mesotherapie toegepast voor pijnbestrijding bij Artritis en Artrose. De techniek is reeds in 1952 ontdekt door de Franse arts Michel Pistor. De procedure bestaat uit een serie van mini injecties van natuurlijke plantextracten, enzymen en vitaminen in de huid. Het mesoderm is de ruimte direct onder de huid, bestaande uit vetcellen en onderhuids bindweefsel.

Hoe wordt Mesotherapie toegepast?

Heel kleine hoeveelheden conventionele of homeopathische medicijnen en vitaminen worden geïnjecteerd in of onder de huid om de cellulitis en overtollig vet af te breken. Daarnaast wordt de circulatie van bloed en lymfe verbeterd, waardoor de afvoer van afvalstoffen door het lichaam zelf geregeld wordt.

Behandelingen?

Behandelingen worden wekelijks of twee wekelijks toegepast, gedurende 6 tot 12 weken, afhankelijk van de indicatie en het gewenste resultaat. Onderhoud van 1 maal per 3 maanden is voldoende om er goed uit te blijven zien.

Wat is MesoLift?

MesoLift is in het kort gezegd; Mesotherapie voor het gezicht, de hals,het decolleté en de handen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van miniprikjes. De ouder wordende huid en de door zon beschadigde huid verliezen progressief collageen, de huid verliest zijn jeugdigheid en veerkracht. Bij Mesotherapie voor huidverjonging ofwel MesoLift, wordt door krachtige vitamines en anti-oxydanten nieuwe kracht aan de huid gegeven. Mensen die een "MesoLift" hebben ondergaan beschrijven hun huid als vast, stralend en jong.

Hoe wordt MesoLift toegepast?

Héél kleine hoeveelheden conventionele of homeopathische medicijnen en vitaminen worden geïnjecteerd in de huid. Daar gaat de mix van Hyaluronzuur en vitaminen de schade te lijf. Fibroblasten worden geactiveerd waardoor nieuw collageen zich gaat vormen op plaatsen waar nodig. Daarnaast wordt de micro circulatie verbeterd, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen door het lichaam zelf geregeld wordt.

Hoe werkt de behandeling?

Tijdens de eerste behandeling vindt er een intake gesprek plaats. Gedurende dit gesprek wordt besproken wat uw verwachting is, hoeveel behandelingen er noodzakelijk zijn, wat de conditie van de huid is en eventueel zal uw verwachtingspatroon bijgesteld worden tot een reëel haalbare eindsituatie. Er zullen foto's gemaakt worden, huidmetingen verricht worden en uw klantendossier wordt aangemaakt.
De behandelend meso-therapie specialist zal u van alle noodzakelijke informatie voorzien. Als er geen contra-indicaties zijn kan de behandeling van start gaan. Het te behandelen gebied wordt bepaald en gedesinfecteerd. De hoeveelheid materiaal/werkstoffen worden voor u klaargemaakt.
Wij werken samen met dr. Casper van Waveren en dr. N. Mozart om onze kwaliteit te kunnen garanderen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij meso-therapie voor het gelaat of hals en decolleté is het gebruikelijk om dit in kuurverband aan te pakken. U moet daarbij denken aan vijf tot zes behandeling voor de mesolift en acht tot tien behandelingen voor de cellulyse. Na gelang de behoefte worden de behandelingen gepland. De resultaten worden gehandhaafd door twee maal per jaar de gebieden bij te werken.
MesoLift wordt gewoonlijk uitgevoerd in een eerste reeks van 4 behandelingen, 1 behandeling per week. Daarna wordt er vier maal twee wekelijks behandeld. De resultaten worden gehandhaafd door tweemaal per jaar de gebieden bij te werken. MesoLift voor huidverjonging is een geweldige aanvulling op de smartPULS Anti Aging en KME medicals Microdermabrasie.

Wat mag ik voor en na de MesoLift niet doen?

Voor de behandeling moet u minimaal 1 week geen aspirine innemen.
Na de behandeling mag u 8 uur niet douchen, de eerste 4 uur geen make-up aanbrengen, geen zonnebank nemen en ook dan geen aspirine en pijnstillers anders dan door de behandelaar voorgeschreven.
Actieve sport is de eerste 48 uur na de behandeling niet toegestaan.

Hoe wordt MesoHair toegepast?

Door middel van nagenoeg pijnloze mini-injecties in de hoofdhuid, worden er vitaminen, mineralen en homeopatische middelen geïnjecteerd. Deze actieve bestanddelen stoppen het proces van haarverlies en zorgen er voor dat de haarfollikels opnieuw gevoed worden waardoor de ontwikkeling van donshaartjes zich doorzet tot normale haargroei. De bestaande, aanwezige haren krijgen direct meer volume en het haar voelt en ziet er daardoor voller uit. Daar waar op dit moment beslist geen haargroei aanwezig is zal zich dat niet of nauwelijks verbeteren. Echter veel korte donshaartjes, die nauwelijks zichtbaar zijn profiteren ten volle van deze techniek en komen tot volle wasdom.

Behandelingen?

De eerste 6 behandelingen wordt er twee wekelijks geïnjecteerd. Daarna 1 behandeling per maand, 6 maanden lang. Waarna het onderhoud van 1 maal, per 3 maanden aan te bevelen is. MesoHair kan een haartransplantatie in veel gevallen voorkomen.

Wat mag ik voor en na de MesoHair behandeling niet doen?

Voor de behandeling moet u minimaal 1 week geen aspirine of Ibuprofen innemen.
Na de behandeling mag u 8 uur niet douchen, geen zonnebank nemen en ook dan geen aspirine en pijnstillers.
Actieve sport is de eerste 4-8 uur na de behandeling niet toegestaan. Mesotherapie richt zich vooral op huidverbetering, het vormgeven van contouren ,het reduceren van cellulites en het voeden van de hoofdhuid.
In samenwerking met esthetisch arts Casper van Waveren om kwaliteit te kunnen garanderen.